Alla❤dag middag
Kategori: Mat
I år var det halstrade pilgrimsmusslor, baconinlindad fläskfilé och créme brulée på menyn.
Halstrade pilgrimsmusslor med ärtpuré

Baconinlindad fläskfilé

1 st Fläskfilé
200g Färskost
5 st Soltorkade tomater
3 st Vitlöksklyftor
Basilika
2 paket Bacon
1. Putsa fläskfilén och gör sedan ett djupt snitt i mitten längst med filén. Vik upp filén och banka ut den så att den blir lite tunnare.
2. Fyll fläskfilén med färskost, soltorkade tomater, pressad vitlök och basilikablad.
3. Linda in filén i bacon. Bryna filén i lite smör. (Kom ihåg att ta tillvara på smakerna i stekpannan genom att hälla i lite vatten och spara spadet till en sås.)
4. Lägg filén i en ugnssäkerform. Grädda mitt i ugnen 225 grader i 25 min.
5. Låt fläskfilén vila i ca 10 min. (Använd spadet som blir i formen och häll i såsen.)
Rödvinbalsamicosås
3 dl rödvin
2 1,2 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
Salt och peppar
Redning
Spadet ifrån stekpannan och formen.
Créme brulée
