iidaalinnea.blogg.se

Min vardag fylld med mat och annat skoj

GÅRDAGENS MIDDAG: Rotfrukter med ugnstekt lax

Kategori: Mat



Rotsaker i ugnen och lax med färskostsås
5 st Potatis 
5 st polkabetor
5 st morötter
1 st rödlök
4 st laxfilér utan skinn
100 g förskost med vitlök & örter
1 dl Turkisk yoghurt 
1/2 dl grädde
Torkad hackad ramslök
salt och peppar

Sätt ugnen på 225*c
1. Dela potatisen i klyftor.
2. Skala och dela alla rotfrukter, i liknande storlek. Skala löken och dela i kvartar.
3. Lägg potatis, rotfrukter och rödlök på en plåt med bakplåtspapper.  Häll över lite olivolja, salta och peppra, blanda runt så att oljan och kryddorna fördelas över hela plåten.
4. Sätt in i ugnen i ca 30-40 min beroende på storlek på potatisen.
5. Lägg laxfilérna i en ugnssäker form.
6. Blanda färskost, yoghurt och grädde i en skål.
7. Smaksätt med ramslök, salt och peppar.
8. Häll röran över laxen och stoppa in den i ugnen i 20 min. Servera!

Kommentera inlägget här: