GÅRDAGENS MIDDAG: Fylld ostkorg
Kategori: Mat

Fylld ostkorg
2 dl riven prästost
1 dl riven parmasan
Fyllning:
75 g färskost
3 msk majonäs
1 dl turkisk yoghurt
1 dl skalade räkor
salt och peppar
Topping:
ca 5-6 räkor/korg
hackad rödlök
röd caviar
dillkvist
Hemmagjord majonäs:
5 äggulor
ca 4-5 dl matolja
2 tsk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
salt o peppar
1. Börja med majonnäsen. Använd en matberedare så skär den sig inte. Vispa först ihop äggulorna, vinägern och senapen. Ha sedan i oljan droppvis tills önskad konsistens. Smaksätt med salt o peppar.
2. Värm upp en stekpanna.
Blanda de två ostsorterna och ha i ca 1 dl ost i stekpannan. gör den så rund som möjligt. börja på svag värme och höj sedan gradvis till medeltemperatur. när osten går att lyfta från stekpannan så lägger du den över ett upp och ner vänt glas, så att den formar sig som en korg. Låt den sedan svalna.
3. Börja nu med fyllningen.
Blanda majonäsen, yoghurten och färskosten i sen skål. Ha i räkorna i röran men spara några till serveringen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela röran i korgarna. Ha på hackad rödlök, caviar och lite dill och servera!