fylld fläskfilé med cidersås
Kategori: Mat

Cidersås
morot
äpple
rödlök
äppelcidervinäger
äppelcider torr
vatten
grädde
kalvfond
1. Dela morot, äpple och rödlök i delar. Ha i en klick smör i en kastrull och lägg i grönsakerna. Låt fräsa i ett par minuter.
2. Häll över vatten och äppelcidervinäger. Reducera till 1/3 av vätskan är kvar.
3. Sila av såsen och häll på cidern och grädden. Låt småkoka några minuter.
4. smaka av med salt, peppar, kalvfond och eventuellt lite citronsaft.
Fylld fläskfilé
Fläskfilé
tapenade, svarta oliver
strimlade soltorkade tomater
fetaost
basilika

1. Gör ett djupt snitt i fläskfilén, vik ut sidorna och platta till dem så att de blir så tunna som möjligt.
2. Bred över tapenade, soltorkade tomater och smula över fetaost och några basilkablad. Salta och peppra.
3. Rulla ihop filén med hjälpa av ett steksnöre.
4. Bryn i en stekpanna på alla sidor.

5. Sätt in en stektermometer på 70 grader och ha in den i den tjockaste delen av filén.
6. sätt in i ugnen på 200 grader. Tills köttet når rätt innertemperatur.
7. Servera med ex. klyftpotatis.
