restaurangutbildning
Kategori:
De första två dagarna spenderades mest med att fylla i olika frågeformulär angånde vilken kunskap man ansåg sig ha inom matlagning och livsmedel.
I tisdags var första gången då jag gick en heldag på utbildningen och då fick chansen att träffa de andra som gick utbildningen.
Varje dag får vi någon slags frukost och lunch. Första gången då jag åt frukosten så bjöds det på pizza till frukost vilket fick mig att undra vad för annan slags mat som man skulle behöva äta under utbildningens gång.
På onsdagen så var det första gången i köket. Då blev det att ta hand om disken för att man skulle kunna hitta bättre i köket.
På torsdagen fick jag slå en majonäs för hand för första gången. Det gick bra så jag gjorde en sats hemma sen.
På fredagen var det bakning som gällde. Då fick jag göra chokladbollar, hallongrottor och kolasnittar. Till lunch fick vi trerätters där några personer fick ha hand om serveringen och andra för matlagningen.
I lördags så satte jag ihop en trerätters måltid som en för tidig morsdagpresent.
Till förrätt blev det sparrissoppa, till huvudrätt blev det lövbiffrullader med ugnsbakta rotfrukter och till efterrätt blev det jordgubbssufflé.
Mamma säger:
Nu tillhör du också den "arbetande befolkningen". God mat var det du bjöd på!!