iidaalinnea.blogg.se

Min vardag fylld med mat och annat skoj

restaurangutbildning

Kategori:

I måndags  började jag på restaurangutbildningen som jag har väntat  på att få börja på i mer än ett halvår. 

De första två dagarna spenderades mest med att fylla i olika frågeformulär angånde vilken kunskap man ansåg sig ha inom  matlagning  och  livsmedel.
I tisdags var  första gången  då jag gick en heldag på utbildningen och då fick chansen att  träffa de andra som gick utbildningen. 

Varje dag får  vi någon slags frukost och lunch. Första gången  då jag åt frukosten så bjöds det på pizza till frukost vilket fick mig att undra vad för annan slags mat som man skulle behöva  äta under utbildningens gång.

På onsdagen  så var det första gången i  köket. Då blev det att ta hand om  disken  för att man skulle kunna  hitta bättre i köket.
På torsdagen  fick jag slå en majonäs för hand för första gången. Det gick bra så jag  gjorde en sats hemma sen. 
På fredagen var  det  bakning som gällde. Då fick jag göra chokladbollar, hallongrottor och kolasnittar. Till lunch fick vi trerätters där några personer  fick ha hand om serveringen och andra för matlagningen. 

I lördags  så satte jag ihop en trerätters  måltid som en för tidig morsdagpresent.
Till  förrätt blev det sparrissoppa, till huvudrätt blev det  lövbiffrullader med ugnsbakta rotfrukter och till efterrätt blev det jordgubbssufflé.